Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?


Centrum odborného vzdělávání LK zdravotnicko-sociální – SZŠ Turnov

Předmětem je úprava stávajícího stavu a nástavba 4.NP na stávající budovu. Základní půdorysné i prostorové řešení zůstane takřka zachováno, tj. půdorysné řešení ve tvaru obdélníku, prostorové řešení ve tvaru kvádru (střecha plochá). Nově bude půdorysné i prostorové řešení obohaceno přístavbou únikového schodiště a výtahu na západní fasádě objektu školy.

V rámci nástavby 4.NP, která je navržena na stávající třípodlažní budově školy z konstrukčního panelového systému MS 71, dojde nejprve k odstranění celé konstrukce stávající ploché dvouplášťové střechy a úpravě stěnových fasádních panelů, které tvoří stávající konstrukci atiky. Nosný konstrukční systém nástavby je kombinovaný, tj. převážně sloupový doplněn o zděné štítové stěny. Sloupový nosný systém je tvořen ocelovým rámem skládajícím se z ocelových sloupů a ocelových průvlaků. Obvodové stěny S a J fasády jsou navržené lehkého typu, tvořeny sádrokartonovými a dřevoštěpkovými/cementotřískovými deskami. Obvodové štítové stěny jsou navržené z pórobetonových tvárnic. Vnitřní nenosné stěny jsou navrženy sádrokartonové. Nosnou konstrukcí ploché střechy jsou ocelové trapézové plechy (uložené na ocelové průvlaky), střešní krytina z PVC-P fólie, střecha jednoplášťová, mechanicky kotvená.

Přístavba založena hlubině na železobetonových mikropilotách. Obvodové zdivo tvořeno z cihelných bloků typu Therm. Vnitřní nosné zdivo je navrženo z cihelných bloků. Stropní konstrukce je tvořena železobetonovými stropními panely, schodišťová ramena navržena jako železobetonová, prefabrikovaná. Nosnou konstrukcí ploché střechy jsou ocelové trapézové plechy (uložené na zděných stěnách), střešní krytina z PVC-P fólie, střecha jednoplášťová, vegetační, extenzivní.

Objekt školy včetně přístavby je pod terénem a v úrovni soklu zateplen EPS Perimetr izolací. Fasáda objektu zateplena EPS izolací, část přístavby zateplena minerální vatou v rámci kontaktního zateplovacího systému ETICS, plochá střecha zateplena kombinací EPS izolace a minerální izolací.

Výplně v obvodových stěnách nástavby (okna, dveře) jsou navrženy plastové/hliníkové, barva břidlicově šedá z exteriéru. Jako nášlapná vrstva vnitřních místností nástavby navržena keramická dlažba, PVC krytina a zátěžový koberec. Barevné řešení podlahových krytin dle výběru investora. Finální úpravou fasády včetně řešení v úrovni soklu je silikonová hydrofobizovaná omítka. Přesné barevné odstíny budou vybrány investorem před zahájením stavby.

Okolo objektu školy okapový chodník z betonové velkoformátové dlažby. Řešené chodníky v rámci projektu z betonové zámkové dlažby.

Celkové náklady: 51.862.754 Kč
Přijatá dotace: 29.106.000 Kč
Finanční prostředky LK: 22.756.754 Kč
Doba zahájení: května 2023
Doba ukončení: června 2024
Stav: V realizaci
Oblast zaměření: Školství
Zhotovitel:

B R E X, spol. s r.o.

Zhotovitel výběrové řízení

Technický dozor stavby:

D.stavby s.r.o.

TDS výběrové řízení

BOZP:

INVESTING CZ s.r.o.

BOZP výběrové řízení

Projektant:

Sinc s.r.o.

Projektant výběrové řízení